Quantcast
Channel: הגיגים על הדרך
Viewing all articles
Browse latest Browse all 61

סוף המין האנושי, בירה וסינגולריות.

$
0
0

אווירה טובה, בירה ואנשים טובים זה כמעט תמיד מתכון מנצח. אתמול, באירוע הבירה-טק, היה מהם בשפע.
כ120 יזמים ואנשי הייטק נפגשו על הבר, באדיבותו הרבה של אודי ממייקס פלייס ובארגון רוח חדשה וMadeinJLM (גילוי נאות, אני חלק מהארגון). אל האירוע הגיעו גם רחל עזריה, סגנית ראש העיר ופלר חסן נחום מ"ירושלמים", מנכ"לים של חברות ירושלמיות, נציגי ארגוני היזמות השונים בעיר, סטארטאפיסטים עם ברק בעיניים ואפילו וונדי זינגר, המנכלית היוצאת של אייפ"ק ישראל, שעלתה על הבמה ופירגנה למיזמים בישראל ובירושלים בפרט.
את המוזיקה בבר ליוותה אפליקציה חדשה של סטארטאפ ירושלמי צעיר בשם Starling (לייק יתקבל בברכה) שהרעיון שלה זה בעצם להתחרות על השיר הבא שיושמע ולשמוע את הפלייליסט שמתנגן גם כשאתה בבית.

Copy of IMG_20131223_193350

אוניברסיטת סינגולריטי – אסף קינדלר

ראשית, מה זו סינגולריות? מתוך וויקיפדיה: סינגולריות (או ייחודיות) טכנולוגית היא כינוי בתחום העתידנות לנקודת זמן עתידית שבה ישיגו המחשבים יכולות אינטלקטואליות הגבוהות במידה משמעותית מאלו של בני האדם. בעקבות הישג זה של המחשבים, מניחים שיהיו פיתוחים רבים אשר ישנו את העולם בצורה קיצונית שלא ניתן לחזות באופן אמין על ידי אנשים החיים לפני נקודת הסינגולריות.

אסף קינדלר, אחד הישראלים הבודדים שהתקבלו למסלול היוקרתי של אוני' סינגולריטי, בא וסיפר קצת על הרעיון מאחורי המיזם הנפלא הזה. לאסף יש רזומה מרשים במיזם חברתי-טכנולוגי המחבר בין מתכנתים מהמגזר הערבי והמגזר היהודי ופינה חמה בלב לירושלים וניכר שהוא היה רוצה שהחוויה המדהימה שהוא עבר שם תפול בחלקם של עוד יזמים ישראלים.

האוניברסיטה היא בעצם מיזם (התנדבותי בעיקרו), של גוגל ונאסא שמטרתו לקדם ולפתור בעיות בשמונה נושאים מרכזיים שיעמדו בשנים הקרובות על הפרק: מים, סביבה, אוכל, אנרגיה, חינוך, אבטחה, עוני ובריאות.

singularity

8 הבעיות האקוטיות של הדורות הבאים כפי שצופה זאת אוניברסיטת סינגולריטי והמעטפת שמסייעת לצוותים לפתח רעיונות כדי להתמודד עם הבעיות הללו.

אל המסלול מתקבלים אנשים שיש להם מוטיבציה לחדש משהו בנושאים הללו, מכ40 מדינות ובמשך כ3 חודשים, לומדים, מקדמים ויוצרים דברים נהדרים לקידום האנושות.
המעטפת של האוניברסיטה היא גן עדן למי שרוצה לפתח מיזם. יש שם מעבדות ייצור, צוות יועצים מהטובים בעולם, קשרים לכל גורם אפשרי בתעשייה וכו'.

אם יש לכם רעיון שאתם חושבים שיכול להשפיע על החברה בתוך חמש שנים, מומלץ מאוד לנסות להתקבל למסלול, וכדאי להזדרז. נותרו עוד ימים מועטים לסיום ההרשמה (ההרשמה דרך האתר של האוניברסיטה או דרך התחרות של קרן אילן ואסף רמון).

חוגגים את סיום המין האנושי – ינקי מרגלית

גם ינקי מרגלית, מהיזמים הבולטים בישראל, הגיע לדבר על מחשבות ובעיקר לעורר שאלות בנוגע לעתיד המין האנושי תוך התבוננות בפיתוחים ובצעדים הטכנולוגיים שהדור שלנו רואה כיום.

אם לסכם את ההרצאה במשפט אחד: בקרוב לא תהיה פעולה קוגניטיבית אחת שהמחשב לא יוכל לעשות. הסיליקון יהיה חכם יותר, הCarbon (אנחנו, בני האדם) יהיה יותר חשוף והעתיד יושפע משתי המגמות הללו.

singularity

את הקביעה הזו ליווה ינקי בסיפורים ותחזיות שונות שגרמו לי קצת להרהר מחדש בדרך שבה אני מסתכל על העתיד. אפילו על העתיד הקרוב.

ווטסון, למשל, התוכנה האדירה פרי פיתוחם של מהנדסי אי בי אם, שניצח לא מזמן את אלופי העולם בטריוויה, הוא אחד הדוגמאות לכיוון אליו כח המחשוב צועד. לא ירחק היום, אומר ינקי, שהמחשבים יחליפו את הרופאים. כח המחשוב יגדל, האריזה תקטן, אנו נהיה מסוגלים "לבלוע" ננו-מחשבים שיתריעו על בעיות ובהמשך אף יטפלו בהם. קצת פריקי לחשוב על זה, אבל הידיים שלנו יהיו מחוברות בעצם לאינטרנט.

לא ירחק היום שנהיה מסוגלים לקרוא דברים מן המח, אולי אפילו לכתוב דברים למח, להדפיס אברי גוף, לתכנת חיים. גם משקפי גוגל גלאס הועלו על הדוכן כהמחשה לחיבור התמידי שעומד להיות עם העולם הוירטואלי. אחת ההשלכות למשל, של מכשור דוגמת גוגל גלאס, תהיה הנגשת הידע וצמצום פערי הידע בין האנשים. אז מה בעצם צריכים ללמד עכשיו במערכת החינוך, איך לחפש בגוגל?

IMG_20131223_201140

עם שלל הדוגמאות הללו נותרנו בעיקר עם השאלה – מה עושים עם זה?
את השאלה הזו ינקי השאיר ללא מענה. אם זה טוב ואם זה רע, לדעתו – זה כבר כאן וצריך להסתכל נכוחה ולחשוב בכיוונים הללו. יש לנו אחריות חברתית לדורות הבאים ולאן שלא נקח את הנושאים הללו, צריך לקחת בחשבון שאנחנו כמעט ולא יכולים לצפות את העתיד.

IMG_20131223_200932

רחל עזריה, סגנית ראש העיר הגיעה לפרגן ולתמוך

IMG_20131223_205538

וונדי זינגר, המנכלית היוצאת של אייפ"ק ישראל


Viewing all articles
Browse latest Browse all 61