השבוע חל שבוע היזמות העולמי. פתחתי אותו היום, בהרצאה מסקרנת של טל נברו, כוהנת מדיה חברתית, שנתנה לא מעט טיפים וחידשה לי כמה דברים בכל הקשור להתנהלות נכונה של עסקים במדיה החברתית.
בקצרה, הנה כמה נקודות שתפסו אותי:
- תגובות שליליות יכולות אפילו לתרום. למשל, ניהול נכון וכנה של משברים יכול להביא לאיזכורים חיוביים במדיה המסורתית.
- תיאום ציפיות חשוב: מדיה חברתית זה לא חינם. זה עולה כסף מהסיבה הפשוטה שיש הרבה אפיקים להשקיע בהם כגון עיצוב, בניית אפליקציות, תיאום מול מדיה מסורתית, זמן, ועוד…
- אם אתם כבדים בתחום או שאתם ממש חושבים שיש צורך, לכו על כלי ניטור דוגמת באזילה, טראקס, יפעת, מכמ. הם מוסיפים המון מידע שלא זמין לרובנו ומסייעים בגיבוש אסטרטגיה להתנהלות במדיות הללו. פגשתי לא מזמן בכנס איגוד האינטרנט את מנכ"ל באזילה ואהבתי מאוד את הגישה והתובנות שלהם. ממליץ.
- זה נשמע טריוויאלי, אבל שוכחים את זה. כשאתם מפרסמים פוסט, פרסמו אותו עם שאלות פתוחות שמזמינות את הקהל להגיב. לחלופין, אפשר פשוט לבקש (אבל בלי לנדנד יותר מידי): ״אהבתם? עשו לייק. לא אהבתם? ספרו לנו בתגובות למה״. הנעות לפעולה במידה הנכונה, מגבירות את האינטראקציה עם הגולשים, ואינטראקציה, זה הזהב השחור של המדיה החברתית
- תמונות, תמונות, תמונות. מומלץ עם מלל וקישור. גם סרטון עם מלל וקישור יכולים לעשות את העבודה, אבל הסטטיסטיקה החליטה: תמונות.
- מתי לפרסם פוסטים? בשעות הבוקר של יום ראשון, קצת אחרי הקפה וקצת לפני שנכנסים לאימיילים, בשעות הערב, עד שלוש לפנות בוקר (לא להאמין, הא?)
- יש עולם שלם של מדיות חברתיות נוספות ולמרות שפייסבוק הוא המלך, שווה להיעזר גם באחרות, בהתאמה לצרכים, כמובן. המרכזיות שביניהן: יוטיוב, גוגל פלוס, לינקדאין, פינטרסט וטוויטר.
כיף לראות בעלי עסקים ובכלל את ירושלים מתעוררת לרנסנס חדש של יזמות. אם אתם מתכננים להגיע לאחד מהאירועים, תנו סימן.
יום נפלא,
אוריאל