Quantcast
Channel: הגיגים על הדרך
Viewing all articles
Browse latest Browse all 61

חוויית משתמש במבחן, ויזמות לאמיצים

$
0
0

חזרתי היום משתי הרצאות נהדרות בקמפוס של גוגל בתל אביב. האחת של גדי רויז, על עולם היזמות והשניה של תומר שרון, על חוויית משתמש. הנה בקצרה כמה תובנות שקבלתי ואהבתי:

גדי רויז – על עולם היזמות, בלי קלישאות (חוץ מההכרחיות שבהן…)

ההרצאה של גדי רויז, יזם ותיק שמכר את קוויקסי לגוגל, על יזמות הייתה מעוררת השראה במיוחד. איני יודע לומר מה עשה את ההבדל בהרצאה הזו לעומת ההרצאות האחרות ששמעתי לאחרונה על עולם היזמות. אולי הייתה זו העובדה שגדי דיבר הרבה על הכשלונות ועל העובדה הפשוטה שיזמים נלחמים בסטטיסטיקה ומנסים להצליח בעולם כמעט חסר סיכויים ובשביל זה, באמת צריך השראה.

רועי רואה את זה כאבן דרך. הטראומות שקרו לו לאורך הדרך, חישלו אותו ולמזלו הוא הבין את זה בזמן. כאמור, הרבה פנינים היו בהרצאה, אבל הנה כמה המלצות פרקטיות שתפסו אותי במיוחד:

  1. היו מוכנים לקרב. התחילו את הבוקר בקפה וישיבה עם עצמכם: מה אני הולך לעשות היום?.
  2. שימו גבולות. שמרו על המשאבים הנפשיים, במיוחד בעולם בו אנו זמינים 24/7. כשאתם מחוץ למשימות שלכם, שימו את הסמארטפון בצד אם זה לא מצב חירום.
  3. אם הרבה אנשים קוטלים את הרעיון שלכם, זה לא אומר בהכרח שאתם טועים, אבל כדאי להגדיר יעדי מבחן אמיתיים בהם תבחנו לעומק אם להקשיב להם או לא. שימו גבולות גם כאן.
  4. אנשים. זה המשאב שאסור להתפשר עליו. אל תגייסו אנשים פחות טובים מכם. זה אולי לא נעים לאגו, אבל אם יהיו איתכם אנשים שלא מאתגרים אותכם, תהפכו להיות ראש לשועלים במקום להיות זנב לאריות. בחירה לא נכונה יכולה להרוס את החברה. תשקיעו.
  5. פוקוס. אחת התובנות, הכי חשובות, לטעמו בעולם היזמות הוא: פוקוס. הזמן הוא המשאב הכי חשוב שלנו וניהול הזמן ומיקוד נכון הם משאב פשוט הכרחי.
  6. ודבר אחרון, חשוב להנות ממה שאתם עושים. אם אתם לא נהנים, יהיה קשה להצליח. אם הזמן לא זז, אם אתם מרגישים שאתם מבזבזים את הזמן, תמשיכו הלאה.
    זכרו שאתם נלחמים בסטטיסטיקה.

בסיום ההרצאה, אמיר שבט מגוגל, הזמין את היזמים לעשות אירועים בקמפוס. פשוט צריך להזמין. יש שם עולם שלם שמסייע ליזמים כגון האפשרות להתנסות במגוון המכשירים ובפלטפורמות השונות במין "תיבת נח" שמכילה כמעט כל מכשיר אפשרי. אם אתם צריכים עזרה / חברה / הדרכה, כדאי לכם להתעניין.

תומר שרון – Lean UX, Lean Startup

תומר שרון, חוקר UX (חוויית משתמש) בכיר, גוגל ניו יורק, ומחבר הספר . הגיע גם הוא בהתנדבות  לקמפוס בשביל להעביר הרצאה על עולם הUX. קישור למצגת של תומר מופיע להלן. אפשר בהחלט להבין את הרציונאל מאחורי השקפים לבד ואני מאוד ממליץ, למי שמתעניין, לעבור על המצגת.

IMG_7291תומר איתגר את החשיבה המסורתית על עולם הUX, ובחן מחדש את ההנחות (השגויות, לרוב), שרובנו מניחים בעת שאנו באים לעשות מחקר לקראת פיתוח המוצר שלנו.
יהיה המוצר אשר יהיה, תמיד חשוב לעשות מחקר, ותמיד הוא רלוונטי.
הנקודה המרכזית שחזרה על עצמה שוב ושוב לאורך La ficha de casino mas cara del mundo ya tiene precio y fabricante, ni mas ni menos que 450. ההרצאה היא, שאנו חזקים מאוד בלהתנהג, אבל אנחנו לא חזקים בכלל בלחזות את העתיד. אם אתם מתלבטים, אז זה גם מוכח מחקרית. ולכן:

  1. הסתכלו על מה שאנשים עושים, לא על מה שהם אומרים.
  2. אל תבקשו פידבקים, צפו בהתנהגותם. אל תשאלו אנשים מה הם חושבים. זה מאוד מפתה, משום  שהתשובות שאנו מקבלים נשמעות מאוד אמינות, אבל בסופו של דבר זה לא משרת את המטרה שלנו בה אנו רוצים ללמוד את המצב האמיתי ולכן לא צריך להיות אכפת לנו מה הם חושבים, אלא מה שמעניין אותנו צריך להיות מה הם עושים. השתמשו ב "תראה לי מה אתה עושה"
  3. משתמשים תמיד נעזרים במידע ובנסיון קודם עבור שימוש במוצרים חדשים, זו הסיבה שחשוב "לקשור" את המוצרים בהקשר המתאים למשהו מוכר עבור המשתמשים.

תומר סיפק הרבה הסברים והדרכות איך לעשות נכון מחקר משתמשים יחד עם דוגמאות שיארך כאן הזמן מלספר את כולם, וכאמור, הרבה מופיע במצגת. שימו לב לסיום המצגת, שם הוא נותן עצות מעשיות להתחלת עבודה נכונה בעולם הUX כמו למשל ללמוד על החושים שלנו ולהבין את הבסיס כיצד הם פועלים ומהם הדברים שמשפיעים על השימוש במוצרים (ידעתם ש9% מהגברים עברי צבעים, נכון?).

בסיכומו של דבר, כפי שהוא אמר זאת: סטארטאפ בכלל לא קשור לעסקי הטכנולוגיה כי אם לעולם הפסיכולוגיה, וכשחושבים על זה, מקבלים פרספקטיבה אחרת לגמרי על הכיוונים אליהם צריך להוביל…

הנה המצגת המלאה. אל תפספסו. אפשר ללמוד ממנה הרבה, גם אם לא נכחתם בהרצאה.
קישור ישיר למצגת: https://speakerdeck.com/tsharon/lean-mean-ux-the-mindset-you-need-to-develop-products-people-desire-gdg-tlv

תומר וגדי וכל המארגנים, תודה רבה, היה נהדר :)


Viewing all articles
Browse latest Browse all 61